Πατάτες γιαχνί με πράσα

Υλικά
4-5 πατάτες
2-3 πράσα
1 κρεμμύδι μικρό
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 καρότα
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
½ φλ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Από τα πράσα κρατάμε το άσπρο μέρος τους, τα πλένουμε και τα κόβουμε χοντρές ροδέλες. Επίσης πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα. Τέλος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δυο λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα πράσα και τα καρότα. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά και μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες, τον χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.



Μια άλλη εκδοχή είναι να φτιάξετε πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες αντικαθιστώντας  τα πράσα με μελιτζάνες και αρωματίζοντας το φαγητό με λίγο σκόρδο.